Bjerringbro-Silkeborg topseedet i EHF Cup-kvalifikationen

Helt som forventet indtræder Bjerringbro-Silkeborg i EHF Cup-kvalifikationen i tredje- og sidste runde før gruppespillet. De danske bronzevindere er seedede i kvalifikationen.

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk

Bjerringbro-Silkeborg har fået de bedste forudsætning for endnu et europæisk eventyr. I de seneste to sæsoner er Bjerringbro-Silkeborg det eneste danske hold, der har spillet sig videre fra et europæisk gruppespil, og i den kommende sæson er midtjyderne topseedet i EHF Cup-kvalifikationen.

Mandag eftermiddag offentliggjorde det Europæiske Håndbold Forbund seedningerne til den kommende EHF Cup-sæson, og her blev det bekræftet, at Bjerringbro-Silkeborg først indtræder i tredje- og sidste kvalifikationsrunde før gruppespillet. Samtidig er DM-bronzevinderne seedede, så de møder en på papiret lettere modstander, der indtræder tidligere i kvalifikationen.

Dermed undgå Bjerringbro-Silkeborg modstandere som de forsvarende EHF Cup-mestre fra Frisch Auf Göppingen, der har fået Allan Damgaard på holdet, Füsche Berlin med Hans Lindberg og SC Magdeburg med en anden tidligere Bjerringbro-Silkeborg i Mads Christiansen. Midtjyderne kan heller ikke trække deres tidligere europæiske legekammerater BM Granollers og Saint Raphaël og ej heller ungarske Grundfos Tatabanya. Lugi HF med Anders Hallberg kan også tidligst blive en modstander i gruppespillet.

Blandt holdene som Bjerringbro-Silkeborg kan trække i kvalifikationen finder vi Chambery Savoie fra Frankrig, som er den mest profilerede af de mulige modstander. Tidligere europæiske modstandere som Pfadi Winterthur, SKA Minsk og Talent Plzen kan også blive kvalifikationsmodstanderen. Det samme kan eksempelvis St. Petersborg fra Rusland, OCI Lions fra Holland og svenske HK Malmö, men det afhænger alt sammen af resultaterne af de første kvalifikationsrunder.

Der er lodtrækning til tredje runde af EHF Cup-kvalifikationen den 17. oktober, og kvalifikationskampene spilles ude- og hjemme i de to sidste weekender af november.

Ribe-Esbjerg og TTH Holstebro er de øvrige danske hold, der er med i EHF Cup i den kommende sæson. Ribe-Esbjerg indtræder ligesom Bjerringbro-Silkeborg i tredje kvalifikationsrunde, mens TTH Holstebro indtræder i anden kvalifikationsrunde.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn