Fed finalejubel

I dag jubler spillerne fra Bjerringbro-Silkeborg, men allerede fra i morgen indledes seriøse forberedelser til DM-finalerne, der begynder på søndag.

Af Jonas Løytved

Det begyndte på banen, hvor Bjerringbro-Silkeborgs spillere dansede rundt i en klump nede i den ende, hvor deres fans havde tiljublet dem gennem semifinalens sidste minutter.

Fansene skød konfetti ned over spillerne, der tog hinanden i hænderne og jublede ud mod de 300 sortklæde, der havde taget turen nordpå.

Derefter gik turen i omklædningsrummet, hvor der blev sunget tre sejrssange og bare jublet i gennem. Ja, det er sjovt at være DM-finalist, og det er Bjerringbro-Silkeborg efter to semifinalesejre over Aalborg Håndbold.

– Det er en speciel milepæl at nå finalen. Det er stort at komme forbi semifinalen, men vi stiller os ikke tilfredse. Vi drømmer om igen at kunne løfte trofæet, lyder det fra Nikolaj Øris efter den første jubel.

Vi kan vinde guld
Sådan er budskabet fra hele Bjerringbro-Silkeborg-truppen. I dag er de galde og jubler, men allerede fra i morgen begynder forberedelserne til DM-finalerne, hvor enten GOG eller Skjern venter over tre kampe.

– Det er sjovt, det her. Håndbold er sjovt. Det er en fantastisk dag sammen med vores fans. Vi står sammen i dag, og det er fedt, at der er så mange, der tager med og støtter os. Det er bare en fornøjelse med sådan en opbakning, siger Søren Rasmussen, der fortsætter:

– Nu er vi i finalen. Det er den, vi drømmer om at spille. Vi tror på, at vi kan vinde. Vi har bevist vores værd i de her kampe, og vi har gjort det før.

Stille i Aalborg
Bjerringbro-Silkeborg vandt med 32-28, og Nikolaj Øris var den helt store oplevelse med ni mål. Øris havde en rigtig sjov dag i Aalborg.

– Det er længe siden, jeg har spillet i Jutlander Bank Arena, hvor der har været så stille. Jeg synes, at vi spiller 60 minutter, hvor vi knokler på og løser vores opgaver.

– Jeg synes, at man har kunne se finalepladsen komme snigende. Vi spiller en rigtig flot forårssæson og spiller egentlig også et fornuftigt slutspil, hvor vi godt nok er lidt udfordret af 7-mod-6. Vi er blevet bedre og bedre, og vi har ikke bare syv spillere, der er gode. Vi er et helt hold, der er klar til at løs opgaverne. Det synes jeg virkelig kendetegner os, mener Bjerringbro-Silkeborgs nykårede landsholdsspiller.

Rasmussen er stolt
Målmand Søren Rasmussen deler indtrykket, at det er en holdpræstation, der har bragt Bjerringbro-Silkeborg i DM-finalen.

– Jeg er selvfølgelig stolt over, at vi går herop og leverer pragtfuld håndbold. Jeg synes, at vi er et cool hold. Vi har så mange kompetencer. Vores skytter gør igen det onde ved Aalborg. Jeg er meget stolt af holdet, og jeg synes, at vi vinder fortjent.

– Vi har levet nogle toppræstationer, når vi skulle. Vi har vist den kvalitet, der er på holdet, og også stor ros til trænerteamet, der går forrest, og til folkene omkring holdet. Det er skønt, når det hele går op i en højere enhed, fortæller Søren Rasmussen.

Risom: Fedt at få en aktion
En af dem, der har været en del af den holdpræstation, er Martin Risom. Højre backen har ikke spillet flest minutter, men han har været en fast del af træningen og været med til samtlige kampe. Han fik de sidste fem minutter på banen i semifinalen i Aalborg.

– Det er mega fedt at være med omkring de her kampe, hvor der er så meget på spil, og det er ekstra fedt at komme ind og få en aktion.

– Det er årets kamp indtil videre, som forhåbentlig bliver toppet af et par finaler. Det er en kamp, som vi har forberedt os stenhårdt på. Vi har arbejdet målrettet frem mod de her kampe, og så er det fedt, at vi spiller Aalborg så klogt, beretter Martin Risom.

I eftermiddag eller på onsdag afgøres det, om Bjerringbro-Silkeborg møder GOG eller Skjern i DM-finalen.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn