Kan Bjerringbro-Silkeborg magte Magdeburg?

Bjerringbro-Silkeborg er på EHF Cup-tur. Onsdag aften venter en yderst vanskelig opgave i den imponerende men desværre kun halvfyldte Brödelandhalle.

Af Jonas Løytved i Magdeburg

Ni og en halv time tog busturen fra Silkeborg til Magdeburg i det gamle DDR. En flot by med en imponerende domkirke og naturligvis de karakteriske østtyske Ampelmann-lyssignaler, som mange måske kender fra storbyferier i Berlin.

Magdeburg er hovedstaden i den tyske delstat Sachsen-Anhalt. Der bor 230.000 indbyggere, og floden Elben løber direkte i gennem. Bjerringbro-Silkeborg er indlogeret på hotel på den vestlige side af floden. På østsiden ligger Bördelandhalle, hvor danskerne i morgen spiller EHF Cup.

En imponerende hal, og man forstår godt, hvorfor Getec Arena, som hallen nu hedder – sponseret af det lokale energiselskab – er valgt som værter for Final4. Stolene er udelukkende af stål i hallen, der blev bygget i 90’erne og har en imponerende glasfacade.

Tirsdag aften – kort efter ankomst til Magdeburg – trænede Bjerringbro-Silkeborg i Bördelandhalle. Først lidt øvelser på gulv ved fysioterapeuten, så den obligatoriske fodboldkamp, og derefter træning med hård intensitet.

Søren Rasmussen: Fordel at kende modstanderne
Flere Bjerringbro-Silkeborg-spillere har tidligere spillet i Magdeburg. Sebastian Skube med det slovenske landshold og Drasko Nenadic, Aljosa Rezar, Michael Knudsen og Søren Rasmussen alle i den tyske Bundesliga. Sidstnævnte – målmanden – havde i sidste sæson for vane at stå stort mod tyske modstandere. Der er stadig lidt på ryggraden efter fire sæsoner i Tyskland.

– Det betyder noget, at man har noget kendskab til modstanderne, men jeg har ikke samme kendskab til Magdeburg, som jeg havde til Kiel og Flensborg, fortæller Søren Rasmussen efter træningen, hvor han flere gange fik sat flotte parader på sine holdkammerater.

– Vi har været i Flensborg og Kiel. Nu hedder det Magdeburg, et tredje tophold i Tyskland. Vi ved alle sammen, hvor meget der skal til for overhovedet at være med hernede. Vi er nødt til at spille op til vores allerbedste. Flere skal lave toppræstationer, hvis vi skal have point med herfra. Det er vi fuldt beviste om.

Det er knapt et år siden, at Søren Rasmussen blev matchvinder i Bjerringbro-Silkeborgs meriterende sejr over Kiel. Den sejr har gjort noget ved selvforståelsen. Det har hele Champions League-sæsonen sidste år.

Lært af Champions League
– Jeg synes, at vi lærte utrolig meget af sidste sæson. Vi har lært, at vi kan spille lige op med de allerbedste. Nu tager vi afsted for at vinde kampene, hvor vi tidligere havde det sådan, at vi skulle begrænse nederlagene. Vi står stærkere som hold, og det kan vi bruge i EHF Cup, mener målmanden

I weekenden bragede Bjerringbro-Silkeborg gruppespillet i gang med en rundbarbering af det slovakiske tophold Tatran Presov. Spørgsmålet er nu, om Bjerringbro-Silkeborg kan magte Magdeburg?

– Vi fik en super-god start mod Presov. Vi ved, at vi skal vinde vores hjemmekampe, og så skal vi ud og finde mindst en udesejr. Det vil være fantastisk, hvis vi kan følge op på den gode start med point i Magdeburg, men Magdeburg er måske favoritter til at vinde hele EHF Cup, påpeger Søren Rasmussen.

Der er kampstart onsdag aften kl. 19.00, og kampen kan følges på tv3sport.dk, Viaplay og MJA.dk.

Billeder fra træningen i Bördelandhalle:

IMG_3311 IMG_3318 IMG_3324 IMG_3325 IMG_3328 IMG_3331 IMG_3332

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn