På toppen og finaleklar

Bjerringbro-Silkeborg indtog Nordjylland, og nu indtager de DM-finalen efter den anden semifinalesejr over Aalborg Håndbold.

Af Jonas Løytved

Nikolaj Øris er på toppen, og Bjerringbro-Silkeborg er på toppen.

På Danmarks nordligste håndboldhjemmebane sagde de farvel til Aalborg Håndbold og goddag til DM-finalerne.

For fjerde sæson i træk vinder Bjerringbro-Silkeborg medaljer, og nu er spørgsmålet bare, om det skal være af guld eller sølv. GOG eller Skjern venter i guldkampen, og midtjyderne starter finaleserien på udebane om en uge.

Overskud hos Nikolaj Øris
Finaleopskriften var enkel: Giv boldene til Nikolaj Øris og så hakker han dem i kassen. Bjerringbro-bomberen nærmer sig med hastige skridt toppen af topscorelisten efter sin præstation på toppen af det danske håndboldlandkort. Hans evne til at trække boldene om ørerne og fødderne på Søren Pedersen og Mikael Aggefors var imponerende.

Allerede inden kampen viste Nikolaj Øris overskud. Han gav sig tid til at takke flere grupper af Bjerringbro-Silkeborg-tilhængere for deres støtte, men den største tak sendte han med sine 9 mål på 10 skud, da kampen blev fløjtet i gang.

I en imponerende offensiv var Nikolaj Øris førsteserver, men udover publikum skal højre backen nok også takke Nikolaj Markussen og Sebastian Skube for deres evne til at assistere og Jesper Nøddesbo og Michael Knudsen for deres evne til at skabe plads. Nikolaj Øris scorede på det hele, men faktisk var der skarphed hele vejen rundt i Bjerringbro-Silkeborgs angrebsspil.

Der manglede forsvar
Kampen begyndte ellers ikke helt efter gæsternes drejebog. De ønskede en forsvarskamp og havde ikke planlagt, at Aalborg skulle lave 16 mål i første halvleg. Nordjyderne lykkedes med deres hurtige igangsætninger efter Bjerringbro-Silkeborgs mål, og så manglede der forsvar i begge ender håndboldhallen. Målmændene havde heller ikke fået det rigtige ben forrest ind i Gigantium.

Der var med andre ord masser af kasser i Nordens Paris, der selv uden Eiffeltårn og Triumfbue tog ser fornem ud på en smuk og solrig søndag. Der forhindrede dog ikke små 4.500 mennesker i at tage til håndbold. Kulissen var imponerende – ikke mindst fordi omkring 300 Bjerringbro-Silkeborg-tilhængere havde taget plads i det sorte hjørne.

Gang i publikum
De medrejsende supportere var sjældent enig med resten af Rød Aalborg, men flere gange kunne de enes om at sende pibekoncerter ned mod kampens to dommere. Aalborg-publikummet ville have angrebsfejl, da Sebastian Skube blev stoppet af Buster Juul. Bjerringbro-Silkeborgs fans ville have straffekast. Dommerne fløjtede frikast.

Der var gang i publikummerne. Det lød flot, da de to fangrupper råbte om kap under en timeout, men ellers var hjemmepublikummet mest højlydt, når de mente, at dommerkendelserne gik i mod dem. På den anden side havde de heller ikke så meget at juble over. Særligt ikke efter pausen hvor duften af finale til Bjerringbro-Silkeborg snart kunne måle sig med duften af popcorn i Gigantium.

Høj angrebseffektivitet
Første halvleg havde været tæt med gæsterne i teten, men hurtigt efter pausen slog de afgørende hul. Nikolaj Øris knyttede næverne og skød armene frem og tilbage ud mod Bjerringbro-Silkeborgs tilhængere, da han smed et straffekast i nettet til 22-17. Her var hjemmeholdet nærmest gået i opløsning, og den tredje udvisning til Martin Larsen hjalp ikke på humøret i Nordjylland.

Den mindste Aalborg-tro på et comeback blev plukket af Søren Rasmussen, der løftede niveauet på sin gamle hjemmebane. Modsat var gæsternes effektivitet stadig højere end længdegraden i postnummer 9000. Bjerringbro-Silkeborgs tilskuere stod op, klappede og sang, mens hjemmepublikummet begyndte at udvandre syv minutter før tid.

Bjerringbro-Silkeborg er på toppen, og nu gælder det kampene om guld. Senere i dag eller onsdag afgøres det, om modstanderen bliver GOG eller Skjern. Under alle omstændigheder indledes finaleserien på søndag kl. 16.10. Bjerringbro-Silkeborg spiller på hjemmebane i den anden finalekamp tirsdag den 29. maj. Billetsalget til finalen i JYSK arena begynder midt i næste uge. Følg med her på hjemmesiden og på Facebook.

Kampfakta:
Aalborg Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 28-32 (16-18)
Bjerringbro-Silkeborg er videre til DM-finalen er 2-0 i kampe
Topscorer Aalborg Håndbold: Janus Smarason 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 9
Tilskuertal: 4.458 tilskuere i Jutlander Bank Arena

Overblik over DM-finalerne:
Skjern/GOG – Bjerringbro-Silkeborg, søndag den 20. maj kl. 16.10 i Skjern/Gudme
Bjerringbro-Silkeborg – Skjern/GOG, tirsdag den 29. maj kl. 19.30 i JYSK arena
Evt. kamp 3: Skjern/GOG – Bjerringbro-Silkeborg, søndag den 3. juni kl. 16.00 i Skjern/Gudme

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn