Landsholdsklasse: Markussen afgør slutspilsdrama

Bjerringbro-Silkeborg vandt på udebane over TTH Holstebro og rykker op på andenpladsen i slutspillets pulje 2. 

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk

Velkommen på landsholdet!

Den nyudnævnte landsholdsspiller Nikolaj Markussen var kampafgørende for Bjerringbro-Silkeborg, da de fik to yderst vigtige slutspilspoint på udebane mod TTH Holstebro. Midtvejs i anden halvleg var det Markussen, der bombede midtjyderne i front, og da alt skulle afgøres, sendte ’Hammeren fra Helsinge’ sejrsmålet i nettet til 26-25.

Nu kender vi Bjerringbro-Silkeborg igen. De forsvarende danske mestre har været et godt stykke fra deres velkendte stabile niveau i de første slutspilskampe, men onsdag aften i Holstebro kom forvandlingen. En stærk præstation på en af de sværeste udebaner i Håndboldkongeriget gør, at Bjerringbro-Silkeborg atter er i semifinaleposition.

Så hurtigt går det i slutspillet. Med et nederlag til TTH Holstebro havde vestjyderne været fire point foran, men sejren i Gråkjær Arena betyder, at Bjerringbro-Silkeborg nu overtager andenpladsen. De har fire point og fordelen af en bedre seedning end dagens kumpaner. Ribe-Esbjerg er i spids med fem point, mens Mors Thy har to. Skal Bjerringbro-Silkeborg fastholde semifinalepladsen, kræver det sejre i to af de sidste tre puljekampe, men leverer de som i Holstebro kan de også række ud over puljens førsteplads.

Tilbage var Allan Damgaard og Nikolaj Øris. Det gav akkurat den styrkelse af kontrafaserne og bredden, som førstnævnte på forhånd havde udtrykt håb og tro på. Når Rasmus Jensen forhåbentlig også snart er tilbage på håndboldbanen, kan Bjerringbro-Silkeborg blive endnu farligere og endnu bredere.

Jensen udfolder sig først og fremmest defensivt, og her havde midtjyderne ellers ikke de store problemer. De skulle lige stoppe den kontrafase, som gav nervøse trækninger, da Victor Östlund løb den anden hurtige scoring ind til 3-1 efter fire minutter, men derfra var butikken lukket. Bremserne var klappet i overfor TTH’s gifte kontraløb, og når vestjyderne spillede 6-mod-6, var det ikke mange scoringer, de kom til overfor et tændt og godt-indstillet Bjerringbro-Silkeborg-forsvar med Søren Rasmussen inde bagved.

Omvendt løb Bjerringbro-Silkeborg den anden vej. Der var Allan Damgaard en stor styrkelse. To hurtige opløb med mål fra Damgaard, sendte midtjyderne foran med 11-8 efter godt 20 minutter. Og så var der det med bredden? Når Damgaard og Øris kunne bidrage på højre back, kunne Jacob Lassen boltre sig på højre fløj, og her var randrusianeren skarp. Han satte sin tredje scoring ind få sekunder før pausen, og Bjerringbro-Silkeborg førte med hele 15-11.

Det gik faktisk så godt for midtjyderne, at man i forbifarten let kunne glemme, at Kristian Klitgaard havde brændt to gange fra syv meter. Til gengæld scorede Kristian Ørsted, da han fik chancen på straffekast kort efter pausen, men det var et af få lyspunkter for midtjyderne.

På de sidste 26 minutter i anden halvleg lavede TTH Holstebro otte mål. Det tog kun TTH 11 minutter af anden halvleg at få bolden i nettet otte gange, og så førte hjemmeholdet lige pludselig. Torbjörn Bergerud i TTH-målet reddede både Skube og Markussen flere gange, og modsat blev der scoret på alt. Så vender en håndboldkamp lynhurtigt. Bjerringbro-Silkeborg havde slidt, slæbt, præsteret og fortjent opbygget en god føring, men det tog ikke vestjyderne mange minutter at pille den ud af hænderne på gæsterne.

Godt nok brændte Nikolaj Markussen et par afslutninger, men ingen i Holstebro kunne være i tvivl om, hvorfor den høje mand med nummer 22 på ryggen igen er inde i landsholdsvarmen. Da Bjerringbro-Silkeborg havde allermest brug for det, smed Markussen lige tre scoringer i kassen. Den første var i tomt mål, men de to sidste var høvlet ind. Med 10 minutter igen førte gæsterne med tre mål, og en forklaring var, at TTH’s bomber Peter Balling ikke havde samme succes overfor Sebastian Frandsen.

Hjemmeholdet fik dog udlignet, og de sidste fem minutter blev helt tætte og ganske nervøse. TTH Holstebro skulle bruge tre straffekast, før de fik udlignet til 25-25. Med et halvt minut igen steg Markussen til vejs, satte den afgørende scoring ind, og i TTH’s sidste angreb reddede Sebastian Frandsen forsøget for Victor Östlund. Markussen viste landsholdsklasse, og nu ser det slet ikke så skidt ud for Bjerringbro-Silkeborg i DM-slutspillet.

Kampfakta:
TTH Holstebro – Bjerringbro-Silkeborg 25-26 (11-15)
Topscorer TTH Holstebro: Victor Östlund og Peter Balling 6
Topscorer Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 9

Stillingen i slutspilspulje 2:
Ribe-Esbjerg 5 p.
Bjerringbro-Silkeborg 4 p.
TTH Holstebro 4 p.
Mors Thy 2 p.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn