Året der gik 2017

År 2017 har været et yderst begivenhedsrigt Bjerringbro-Silkeborg-år. Vores presseansvarlige har udvalgt sine højdepunkter fra året, der er gået.

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk

Årets kamp
THW Kiel – Bjerringbro-Silkeborg 21-24, lørdag den 25. februar

Den her giver vist lidt sig selv. Næsten 800 Bjerringbro-Silkeborg-fans, sponsorer og frivillige havde taget turen til Kiel, og vi gjorde det umulige. Søren Rasmussens to dobbeltredninger i de døende minutter fuldendte ’Das Wunder von Kiel’. Det er nok en kamp, som vi aldrig glemmer. En ting er at vinde på en af verdens sværeste udebaner, noget andet er at gøre det med kniven for struben i Champions League. Med den sejr generobrede vi muligheden for at gå videre til 1/8-finalerne, og vi færdiggjorde det sidenhen med en fantastisk hjemmesejr over Kadetten Schaffhausen, der også kandiderede til årets kamp.

Årets skuffelse
Orlen Wisla Plock – Bjerringbro-Silkeborg 28-25, lørdag den 18. februar

Heldigvis fik det nederlag ingen betydning. Men hold op, hvor var vi skuffede efter at have tabt, hvad vi troede var den direkte duel om at gå videre i Champions League. Vi havde overhånden indtil Johan Hansen måtte udgå med, hvad der viste sig at være en alvorlig korsbåndsskade, men derefter kom Plock tilbage. Vi troede, at vi var færdige i Champions League efter den kamp, men heldigvis skulle vi jo til Kiel ugen efter.

Årets grin
Bjerringbro-Silkeborg – Ribe-Esbjerg HH 28-22, onsdag den 26. april

Allan Damgaard flækkede sit øjenbryn. Og så lægen kom løbende for at sy Damgaard hurtigst muligt. Måske lidt for hurtigt. For Kaspar Saxtrup styrtede på vej henover spillerbænken, og så flækkede han også øjenbrynet. Det var komisk. Begge blev lappet sammen, og Allan Damgaard endte som en af de helt store profiler i kampen, hvor vi kvalificerede os til DM-semifinalen.

Årets mål
Pick Szeged – Bjerringbro-Silkeborg 24-33, søndag den 2. april

Nikolaj Markussen lavede en af de vildeste scoringer direkte på frikast. Før pausen begik Szeged frikast mod Nikolaj Øris, og langt udenfor tremeterlinjen scorede Nikolaj Markussen. Han sendte bolden over muren og ned i bunden af målet. Til føring på 16-14. På det tidspunkt var vi faktisk videre til kvartfinalen i Champions League, men det blev der desværre lavet om på efter pausen.

År 2017 i 17 tal
1 – Sebastian Skubes placering på assistlisten i 888Ligaen. Skube indtager en klar førsteplads med 84 assists i 17 kampe.

2 – Vores placering i Santander Cup. Vi tabte desværre Final4-finalen til Skjern Håndbold i februar.

3 – Vores placering i 888Ligaen. Vi endte sidste sæson med bronzemedaljer – Og lige nu indtager vi også tredjepladsen i ligaen.

4 – Antallet af hold i EHF Cup-gruppespillet. Vi kvalificerede os for tredje år i træk til et europæisk gruppespil, da vi over to kampe slog HK Malmö.

5 – Så mange mål scorede Rasmus Kier i den sidste gruppekamp i Champions League-kampen mod Kadetten Schaffhausen. Kier brændte kun ét skud, og vi gik videre til 1/8-finalen.

6 – Europæiske udebaneture har vi været på i år 2017: Til Paris, Plock, Kiel, Flensborg, Szeged og Malmö.

7 – TV-kampe havde vi på DRs kanaler i år 2017. Derudover blev vi vist 8 gange på TV2 og 20 gange på TV2 Sport. I alt 35 tv-kampe i år 2017.

8 – Antallet af point som vi fik i vores Champions League-gruppe. Med en bedre indbyrdes målscore end Wisla Plock var det nok til at videre fra historiens vanskeligste gruppe.

9 – Måneder som Johan Hansen nåede at være væk fra håndboldbanen, fra han blev korsbåndsskadet i Plock og til han gjorde comeback på hjemmebane mod TTH Holstebro til stor jubel i JYSK arena.

10 – Spillere er allerede på plads i Bjerringbro-Silkeborg frem til år 2020 eller 2021. De 10 spillere er: Sebastian Skube, Nikolaj Markussen, Stefan Hundstrup, Aljosa Rezar, Jacob Lassen, Johan Hansen, Rasmus Jensen, Jesper Nøddesbo og Kasper Larsen.

11 – Jesper Nøddesbo scorede sit første hjemmebanemål i JYSK arena til 11-7 i sæsonåbningen mod Aalborg.

12 – Nikolaj Øris har i gang med sin 12. sæson i Bjerringbro-Silkeborg-trøjen. I denne sæson har han igen fået selskab af sin bror Mads Øris, der er i gang med sin 10. sæson i klubben.

13 – Redninger har Aljosa Rezar i sin første kamp i Bjerringbro-Silkeborg-målet.

14 – Vi nåede en placering blandt de 14 bedste hold i Europa, da vi kvalificerede os til 1/8-finalen i Champions League.

15 – Sejre har vi vundet på Danmarks bedste hjemmebane i JYSK arena i år 2017.

16 – Trøjenummeret på Tom Jensen, da han som 45-årig fik debut i Champions League. Vores fysioterapeut måtte trække i målmandstrøjen i den afgørende kamp mod Kadetten Schaffhausen, da Sebastian Frandsen blev skadet få dage før kampen.

17 – Mål har Jacob Lassen scoret på straffekast i denne sæson i 888Ligaen. Han er vores bedste skytte fra 7 meter i de første 17 kampe.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn