En træt far blev matchvinder

Nikolaj Markussen lavede ni mål i sejren over TTH Holstebro, men matchvinderen er faktisk presset på ressourcerne.

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk

Godkendt uge for Nikolaj Markussen. I fredags blev han far til drengen William, i går blev han udtaget til det danske landshold, og hertil aften blev han matchvinder i Bjerringbro-Silkeborgs uhyre vigtige slutspilssejr over TTH Holstebro.

– Helt ærligt så synes jeg, at jeg mangler lidt ressourcer. Jeg hænger lidt i bremsen, fortæller en ærlig men også glad Nikolaj Markussen.

– Jeg har haft lidt at se til på hjemmefronten de sidste dage. Jeg blev far i fredags fire uger for tidligt, og jeg har en datter, som jeg også skal have styr på, så jeg har ikke fået så meget søvn. Min kæreste er fantastisk, og mine forældre og svigerforælder er en stor hjælp.

Hvor god mon bagspilleren så havde været, hvis han var fuldt udhvilet og pumpet op på ressourcer? Han klaskede harpikskuglen ind mellem stængerne i Gråkjær Arena hele ni gange. Sidste mål satte han ind med et halvt minut igen, da han afgjorde løjerne med målet til 26-25. Ikke ringe for en træt for, der lover, at han nok skal have kræfter til de kommende slutspilskampe også.

De bliver en del sjovere for Bjerringbro-Silkeborg, som nu indtager en semifinaleplads. De er nummer to i slutspilspuljen med fire point, men de behøver fortsat to sejre i de tre sidste kampe for at være sikre på at booke en semifinalebillet. På lørdag skal de forsvarende mestre en tur til Mors Thy, og i næste uge kommer Ribe-Esbjerg og TTH Holstebro til JYSK Arena.

– Når vi vinder i dag, er vi ikke tvunget til at skulle vinde de sidste tre kampe bare for at blive nummer to i puljen. Vi skal stadig levere rigtig godt for at nå semifinalen, men det var en rigtig vigtig sejr i dag, lyder det fra Markussen.

Han var rigtig godt tilfreds med indsatsen – Særligt før pausen, hvor Bjerringbro-Silkeborg virkelig præsterede på topniveau. Efter pausen blev det tæt.

– I første halvleg spiller vi angrebsmæssigt rigtig disciplineret. Vi holder dem fra kontramål, og vi dækker godt op. Jeg synes faktisk, at vi er uheldige med, at de får lov at lave 11 mål. Vi kunne have været større foran med pausen.

– Jeg synes, at vi kommer godt ud efter pausen, men så rammer vi en skidt periode efter pausen. Vi ligger og spiller lige op med dem, og så er det os, der heldige til sidst, siger Bjerringbro-Silkeborgs topscorer og matchvinder.

Allan Damgaard og Nikolaj Øris gjorde comeback i Holstebro efter at have siddet ude med skader, og det fik betydning for Bjerringbro-Silkeborg.

– Allan pynter gevaldigt både offensivt og defensivt. Han har været rigtig vigtig for os gennem hele sæsonen, og han kan også aflaste Øris på højre back. Men Allan kan stadig spille med mere gas. I dag brændte han på ydersiden, og det er vel første gang i sæsonen, beretter Nikolaj Markussen med et smil på læben.

Han kan hvile ud og koncentrere sig om tjansen som farmand indtil på lørdag, hvor Bjerringbro-Silkeborg skal til Thisted og Mors Thy. Her får de med garanti igen brug for deres landsholdsbomber.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn