Gensyn med Klitgaard: Bjerringbro-Silkeborg skal til Tønder

Bjerringbro-Silkeborg møder TM Tønder i 1/8-finalen i Santander Cup. Kampen spilles efter sommerpausen.

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk

I det seneste år har Kristian Klitgaard tørnet ud for Bjerringbro-Silkeborg. I næste sæson vender Klitgaard så ’hjem’ til Tønder, og hvem er modstanderen i sæsonens første kamp? Bjerringbro-Silkeborg!

Da der torsdag eftermiddag blev trukket lod til 1/8-finalen i Santander Cup blev Bjerringbro-Silkeborg trukket op af hatten sammen med TM Tønder. Derfor får Kristian Klitgaard et gensyn med sin gamle holdkammerater i sin første kamp for Tønder.

– Det var med et smil på læben, at det lige blev Bjerringbro-Silkeborg, som vi skal møde i min comebackkamp, og så er jeg glad for, at det enten bliver Søren Rasmussen eller Sebastian Frandsen, som jeg skal skyde mit første straffekast på. De har ikke rørt mange af mine straffekast til træning i år, siger Kristian Klitgaard med et stort smil på læben.

Så er den scene ligesom sat. Game on! TM Tønder har fordel af hjemmebane i ’Helvedet i Syd’, som Tønder Hal 2 kaldes, i pokal-1/8-finalen. Kampen skal spilles senest søndag den 27. august.

– På den ene side var det slet ikke en drømmemodstander, når jeg tænker på, at vi skal videre, men omvendt er det en fantastisk kamp for Tønder, at vi kan starte på hjemmebane mod Danmarks måske bedste hold. Det er et hold med en masse store profiler, der kommer til byen, lyder det fra Klitgaard.

– Det bliver den første tællende kamp for begge hold. Vores chancer er da ikke særlig store. Jeg ved, hvor gode Bjerringbro-Silkeborg er, når de spiller på topniveau, så vi må håbe, at de kommer en sensommerdag og tænker, at de er videre, når de skal ind i ’Helvede i Syd’.

Kristian Klitgaard har pakket de håndboldmæssige flyttekasse og stikker snart syd på, men hans ene år i Bjerringbro-Silkeborg glemmer han sent. Bronzemedaljer og debut i Champions League blev det til for venstre fløjen, der gennem hele sæsonen har været fast straffekastskytte for midtjyderne.

– Det har været en rigtig fed sæson med mange store oplevelser. Jeg har lært en masse ting. Jeg kom som en lidt utrænet håndboldspiller, der havde mistet modet på det meste, og jeg forlader klubben i rigtig god form, jeg har tabt mange kilo og virkelig fået lysten tilbage til håndbolden.

– Jeg synes, at vores Champions League-sæson var mere end godkendt. Det var rigtig stort, at vi gik videre. Men så er der pokalturneringen, som var lidt med blandede følelser. Det var en skuffelse, at vi ikke kunne hive titlen hjem i finalen, og det samme glæder i DM-semifinalen, hvor vi ikke ramme topniveauet i den afgørende kamp. Selvfølgelig vinder vi et Super Cup-trofæ og får medalje i de to andre danske turneringer, men mere end godkendt synes jeg ikke, at det er. Jeg drømte da om guld, da vi ramte nogle gode kampe efter jul, fortæller venstre fløjen.

I den kommende sæson skal Kristian Klitgaard formentlig ikke kæmpe om titler men for at undgå nedrykning med TM Tønder. Som håndboldens svar på Lebron James skal han hjem og sikre storhed.

Jesper Nøddesbo debuterer for Bjerringbro-Silkeborg i 1/8-finalen mod TM Tønder. Fra Barcelona og til Tønder. Men der er nok ingen tvivl om, at Kristian Klitgaard får den varmeste velkomst i ’Helvede i Syd’. Det kan kun blive en vild pokalaften i Sønderjylland. God kamp!

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn