Klar til ligaen: Bjerringbro-Silkeborgs U18-drenge har imponeret

Bjerringbro-Silkeborgs U18-hold har med en runde tilbage, sikret sig adgang til U18-ligaen. Søndag vandt holdet i Fredericia og spillede sig blandt de 12 bedste U18-hold i Danmark.

Af Jonas Løytved

Bjerringbro-Silkeborgs U18-drenge har haft en rigtig sjov søndag.

Først ordnede de selv Fredericia med 33-26 på udebane, og derefter kørte hele holdet til Aarhus, hvor de så, Skanderborg besejrer værterne. De to resultater betyder, at Bjerringbro-Silkeborg er klar til U18-ligaen før den sidste kamp i den indledende række.

– Det er rigtig godt. På flere punkter er det et helt nyt hold med spillere både fra Bjerringbro og Silkeborg-Voel og en enkelt spiller udefra. Det er gået hurtigere, end vi havde turde håbe på.

– Der var ikke mange, der havde regnet med, at vi ville spille os i ligaen, men vi har vist, at vi kan være med mod de bedste U18-hold, og nu ved vi, at vi får 10 rigtig gode kampe efter jul, fortæller den ene halvdel af Bjerringbro-Silkeborgs U18-trænerteam, Anders Friis.

Før sæsonen var Bjerringbro-Silkeborg kun seedet som det 8. bedste hold i Jylland, men nu har de sikret sig en af de første fire pladser i ligaen. To hold yderligere kvalificerer sig efter play-off-kampe. 6 hold spiller i alt i U18-ligaens vest-række, mens yderligere 6 hold spiller i en øst-række. Ligaspillet indledes efter nytår, og de to bedste fra hver landsdel kvalificerer sig til DM-slutspillet.

Over al forventning
– I starten af sæsonen har vi brugt meget krudt og energi på det sociale, på at lære hinanden at kende og på at fungere som en enhed. Vi har nogle drenge, der er nogle fantastiske boldspillere, og som har let ved at finde hinanden. Det er gået over al forventning.

– Vi har mange spillere med et stort potentiale, og vi er lykkedes rigtig godt med hele projektet. Vi har givet de lokale spillere et tilbud på øverste hylde, og holdet har stor opbakning. Jesper Schou (Bjerringbro-Silkeborgs direktør), Peter Bredsdorff-Larsen (Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner) og Lars Møller (Bjerringbro-Silkeborgs assisterende træner og talentansvarlige) har været til flere af vores kampe og bakket op. Det betyder rigtig meget, lyder det fra Anders Friis.

Bjerringbro-Silkeborg U18 har vundet otte ud af deres ni kampe i sæsonen, og de fører deres række, da de er bedre indbyrdes med Skanderborg, der har lige mange point. På tirsdag spiller holdet den sidste kamp i den indledende række, når de hjemme i Voel tager i mod Aarhus Håndbold. En sejr vil sikre førstepladsen, men kampen er uden betydning for begge hold, da Aarhus er sikre på at slutte på tredjepladsen, mens Bjerringbro-Silkeborg som nævnt er sikre på ligapladsen.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn