Kongen er vendt tilbage

Kongen er vendt tilbage

Mads Øris Nielsen er hjemme i Bjerringbro-Silkeborg. I vante ramme men i nye omgivelser og med nye roller på håndboldbanen.

Af Jonas Løytved 

Når man spiller sin testimonialkamp, plejer det altså at være slut. Slut for alvor. Men åbenbart ikke for Mads Øris Nielsen. Nærmest konge af Bjerringbro-Silkeborg og indehaver af stort set samtlige rekorder, man kan opdrive på et professionelt håndboldhold. Flest spillede kampe, flest scorede mål og oveni hatten blev han i forbindelse med klubbens 10 års jubilæum kåret som den mest værdifulde spiller – Det kunne heller ikke rigtig være blevet andre!

Nu er Mads Øris Nielsen så tilbage i den sorte Bjerringbro-Silkeborg-trøje. Efter tre år i Skive FH havde Mister Bjerringbro-Silkeborg hjemve, og det meste ligner sig selv. Lige bortset fra at hele holdet og staben omkring holdet er udskiftet. Eneste velkendte ansigter er brormand Nikolaj Øris Nielsen og Rasmus Jensen, der sidst i nullerne spillede to sæsoner i det midtjyske.

– Det er lidt som at komme ind på et nyt hold i mine gamle lokaler. Det er kun Nikolaj og Rasmus (Jensen red.), som jeg har spillet sammen med før, men alt udenom – hallen, fitnesscenteret – er det samme, og det er også mange af de samme folk, der sidder på kontoret, siger Mads Øris Nielsen, der er opvokset i Bjerringbro og nu bor i Silkeborg, hvor han ved siden af håndbolden arbejder i Jyske Bank.

I det ene hjørne af JYSK Arena hænger banneret, der er det synlige bevis på, at Mads Øris Nielsen er Bjerringbro-Silkeborg-historiens MVP. Hans trøje nummer 8 er fredet, og det kan selv ikke en hjemvendt stjerne fra Barcelona ændre på. Jesper Nøddesbo ville gerne spille i nummer 8, men det nummer tilhører Mads Øris Nielsen.

Ny rolle
Men om små fire uger indleder Bjerringbro-Silkeborg sæsonen 17/18 med ambitionen om at nå en finale og samtidig være med, hvor det er sjovt på den europæiske scene i EHF Cuppen. Derfor er tidligere meritter ingen garanti for masser af spilleminutter, og det ved Mads Øris Nielsen også godt. Han får en anden rolle på holdet, end den han havde, da han forlod Bjerringbro-Silkeborg for tre sæsoner siden.

– Jeg har en forventning om, at jeg skal give alt og byde ind med det, som jeg kan. Jeg håber, at jeg kan få en rolle på holdet med spilletid i ny og næ, og så har vi kun Sebastian Skube som rendyrket playmaker, så det er også planen, at jeg skal ind og prøve at spille lidt playmaker, lyder det fra den nu 36-årige bagspiller, der har nydt sine første to uger i sin ’nye’ klub.

– Det har været rigtig fint. Mine holdkammerater er ganske fornuftige. De fleste er søde og rare, siger han med Stefan Hundstrup og Johan Hansen grinende i bilen undervejs fra træning i Bjerringbro og hjem mod Silkeborg.

Hård fysisk træning
Torsdag har Bjerringbro-Silkeborg for bare anden gang trænet i håndboldhallen. Ellers har de knoklet med den fysiske træning.

– Det har været hårdt med masser af fysisk træning. Der bliver trænet hårdt. Der er gang i den.

– Den fysiske træning er en blanding af styrketræning og løbetræning. Vi laver tung styrketræning med mange gentagelser, og vi løber korte intervaller, forklarer Mads Øris Nielsen, der ikke lægger skjul på, at han glæder sig til at skifte fitnesscenteret lidt mere ud med håndboldhallen.

– Man spiller ikke håndbold, fordi man synes, at det er det fedeste at stå nede i fitness. Det er en del af gamet, at man skal have en god fysisk, men det er håndbolden, der er det sjoveste.

Opvisningskamp fredag
Så er det heldigt for Mads Øris Nielsen, at han og holdkammerater i morgen fredag kl. 16 skal spille sæsonens første håndboldhold. Bjerringbro-Silkeborg møder Arendal fra Norge til en opvisningskamp i Viborg Stadionhal i forbindelse med ungdomsstævnet Generation Handball, hvor Bjerringbro-Silkeborgs U18-hold er med som deltager. Men hvilke forventninger kan publikum tillade sig at have til Bjerringbro-Silkeborg-mandskabet med tanke på, at de kun har haft to haltræninger?

– Det bliver nok ikke poleret håndboldspil. Det giver næsten sig selv. Vi har mange nye ting, vi skal have trænet blandt andet et 5-1-forsvar, som er nyt for alle på holdet. Der er ikke meget, der kommer til at sidde i skabet, så det kommer til at handle om at hive lidt af det frem, som vi har i rygsækken, og så skal vi ellers bare give den gas, siger Bjerringbro-Silkeborgs tilbagevendte MVP.

Jonas
Jonas

Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}