Så knokles der igen: Vi skal skabe grundlaget for et godt forår

Bjerringbro-Silkeborg-spillerne er tilbage i træningslokalet efter en kort jule- og nytårspause. Til februar venter vigtige kampe i 888Ligaen og EHF Cup. 

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk
 

Selvom der fortsat er en måned til Bjerringbro-Silkeborg igen skal i aktion på håndboldbrædderne, mødte spillerne tirsdag formiddag ind til den første træning i år 2018. To ugers pause – naturligvis med selv-træning – er ovre, og nu begynder intense forberedelser til en forårssæson, der gerne skal bringe både dansk- og international succes til den midtjyske klub.

– Vi har haft to ugers pause, hvor hver spiller har haft et individuelt fokus på fysikken, og hvor vi også har haft tid til at evaluere både på den enkelte spiller og på holdet. Der har været elementer, hvor vi har set et højt niveau, men der har også været ting, som vi vil justere på, fortæller Bjerringbro-Silkeborg-træner Peter Bredsdorff-Larsen.

Stort fysisk fokus
De fire uger frem mod den første kamp i år 2018 skal bruges på nogenlunde lige dele fysik og håndbold. Opstartsperioden har et stort fysisk fokus for at ruste Bjerringbro-Silkeborg-spillerne til et stramt program med mange hårde kampe både i 888Ligaen og EHF Cup.

– Vi skal skabe grundlaget for et godt forår.

– Vi har samlet op og evalueret på et efterår, hvor vi har haft mange nye ting i gang. Nyt forsvar, to stregspillere, 7-mod-6 og så videre. Vi skal kigge på, hvad der virker, hvad vi skal ændre på, og hvad vi skal droppe. Det gør vi altid.

– Vi har en stribe pragtfulde indikatorer. Vi er det hold, der har scoret flest mål, vi er blandt de hold, der er scoret færrest mål i mod, og vi har bagkæden med den højeste scoringsprocent. Men vi skal også kigge på, at jeg synes, at vi mangler 4-6 point mere. Vi har fået for lidt ud af mange gode præstationer. Der er ting, som vi skal blive dygtigere til, understreger Peter Bredsdorff-Larsen.

På jagt efter to ting
Bjerringbro-Silkeborg skyder forårssæsonen i gang hjemme i JYSK arena mod SønderjyskE onsdag den 7. februar. Forårssæsonen kan inddeles i to perioder. Første periode varer frem til april, hvor grundspillet i 888Ligaen skal afgøres, og hvor der skal spilles EHF Cup-gruppespil. Men hvad er succeskriteriet, når vi er fremme med den 1. april?

– Vi er på jagt efter to ting. Vi skal slutte i top 4 i grundspillet, så vi får point med over i slutspillet, og så skal vi for tredje år i træk videre fra et europæisk gruppespil. 1. april har vi forhåbentlig nået begge dele, lyder det fra Bjerringbro-Silkeborgs cheftræner.

I løbet af januar spiller Bjerringbro-Silkeborg tre træningskampe. En mod Chiles landshold, en kamp i Middelfart mod GOG og en opvisningskamp i JYSK arena mod Aarhus. Se oversigten her:

Bjerringbro-Silkeborg – Chile, fredag den 19. januar kl. 12.30 i JYSK arena
GOG – Bjerringbro-Silkeborg, tirsdag den 23. januar kl. 19 i Middelfart
Bjerringbro-Silkeborg – Aarhus Håndbold, onsdag den 31. januar kl. 19 i JYSK arena

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn