Stor rutine og individuelle kompetencer

At kende sin besøgelsestid: Bjerringbro-Silkeborg var bedst i de sidste 10 minutter mod Mors Thy. Nikolaj Markussen forklarer det med rutine og kvalitet.

Af Jonas Løytved
Foto: Ole Mørk, www.midtjysk-foto.dk
 

De tiede stille i Thisted. Der var ellers bulder og brag, da Mors Thy i anden halvleg kom på omgangshøjde med Bjerringbro-Silkeborgs favoritter, som holdt hovedet is køligt i Thyhallerne.

– Jeg synes, at vi viser stor rutine og holder troen på, at vi er bedst til sidst. Vi får løst deres syv mod seks, som vi ellers har haft det svært med, os så træffer vi nogle kloge beslutninger, fortæller Nikolaj Markussen om de sidste 10 minutter, hvor gæsterne trækker fra.

Han erkender imidlertid også, at der var behov for et par genialiteter. De kom både fra ham selv og Nikolaj Øris. Med hånden løftet fra dommerne formåede de begge at sende det harpiksbefængte læder i nettet.

– Når det ikke lige lykkes, så handler det om, at man har nogle kvaliteter, og dem får vi vist lidt frem. Når det ikke kører, er det vigtigt med nogle individuelle kompetencer, siger Markussen.

Flot kæmpende Mors Thy-hold
Bjerringbro-Silkeborg kom foran 15-8 i første halvleg, inden Mors Thy udlignede med syv mål i træk. Det gik op og ned for gæsterne, inden de to point kunne smides med lasten i Silkebussen hjem.

– Vi lægger rigtig fint ud og kommer også komfortabelt foran og får roteret lidt frem og tilbage, men så har vi en skidt periode frem til pausen, og selvom vi egentlig laver fine ting i starten af anden halvleg, så brænder vi for meget. De kommer tilbage, og så bliver det en tung omgang i resten af kampen mod et flot kæmpende Mors Thy-hold med tilskuerne i ryggen, beretter Bjerringbro-Silkeborg-bagspilleren.

Svære at slå
Han kan dog glæde sig over, at Bjerringbro-Silkeborg er overordentligt tæt på at have sikret sig tredjepladsen i 888Ligaens grundspil. Efter sejre i alle kampe på denne side af vinterpausen mangler midtjyderne nu bare en enkelt sejr, og Markussen håber, at den kommer allerede fredag i JYSK arena mod Skanderborg.

– Det er klart, at vi vil rigtig gerne vinde over Skanderborg, og vi håber, at der kommer mange mennesker og støtter os i JYSK arena. Hvis vi får tredjepladsen i hus kan vi eksperimentere og øve os på nogle af de ting, vi skal bruge videre frem, siger Nikolaj Markussen, der generelt er godt tilfreds med holdets spil på denne side af nytår.

– Jeg synes, at vi offensivt viser store kvaliteter, og defensivt er det en fordel, at vi kan veksle mellem vores 5-1- og 6-0-forsvar. Når vi ruller os ud, er vi svære at slå, men vi ved, at vi skal lægge lidt på i slutspillet, og så skal vi også se på, om vi ikke kan hente to sejre i EHF Cup og luske os med i kvartfinalen der.

Udover Skanderborg mangler Bjerringbro-Silkeborg at møde TTH Holstebro (ude) og Aarhus (hjemme) i grundspillet. I EHF Cup venter en tur til Tatran Presov og en hjemmekamp mod SC Magdeburg. Billetter til de tre sidste hjemmekampe i marts kan købes på www.billetsalg.dk/bsv.

Jonas
Jonas
Jonas Løytved - Presse- og kommunikationsansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg. 22 år gammel og har været en del af BSV-familien siden 2010. Studerer Cand.Merc.(Kom.) på Copenhagen Business School. Arbejder desuden som Marketing Assistant hos IMPACT. Kontakt mig på jl@bjerringbro-silkeborg.dk eller på +45 23 32 32 35. Twitter Instagram LinkedIn